Norsko: Deštěm zahalené Vestrály

Ráno je v Ragu počasí ještě horší, takže to pro tento rok vzdáváme a vydáváme se dál na sever. Po přeplutí moře se napojujeme zpátky na silnici a míříme na Lofoty a Vestrály. Stále nás čeká pěkný kus cesty, protože objížděním pobřeží se ty kilometry natahují a natahují (i když oproti Západním Fjordům na Islandu je to ještě pohodička). Můžeme se aspoň kochat opět neskutečnou krajinou s různě tvarovanými ostrými skalisky.










Než abychom objížděli celé pobřeží kolem Narviku, zkracujeme si cestu trajektem.





Počasí se bohužel zase rychle kazí, takže když přijíždíme na Vestrály, moc toho nevidíme. Málem ani jednu sebevražednou ovci na silnici.



Kvůli dešti je to pro nás na Vestrálech spíš sightseeing; totální autoturistika. A pak se k tomu přidává ještě můj žaludek. Prostě super. Přes to všechno je tu hezky a za slunečného počasí to musí být pecka. Jak objíždíme ostrovy, sem tam se i trhá obloha.


















Taky se tu pilně staví silnice. Autíčko "Ledebil" nás pobavilo. Dalo by se říci, že to pro debily v podstatě je. V Norsku se asi často vjíždí na čerstvý asfalt ;)



Jelikož je mi dost špatně (nejspíš kombinace dozvuků žaludečních vředů a víceméně konzervované stravy na téhle dovolené), zastavujeme večer na odpočívadle. M. staví v lesíku stan a já popíjím mátový čaj. Další den nás přitom má čekat nejzápadnější cíp Lofot se všemi fantastickými treky, vyhlídkami a plážemi. Ach jo.

Komentáře

Oblíbené příspěvky