Norsko: Větrné Lofoty s thajskými plážemi

Lofoty jsou překrásné - zvlášť, když konečně přestane pršet. V podstatě se stačí jen postavit a cvakat. A kde zrovna nejsou skály nebo moře, tam překrývá zemi koberec dřínů švédských.




Jelikož mi bylo pořád dost blbě, tento den se mi slil tak nějak dohromady, u většiny míst jsem ani neřešila, kde přesně jsme (obecně - ty nejzápadnější ostrovy až po Moskenesoyu). Takže si pro jednou odpustím komentáře a zkrátka vás nechám kochat se krajinou.











Pláž Utakleiv - bohužel pršelo.





Pohled od pláže na hory za námi. Bylo krásných 7°C a my v pláštěnkách.













Reine i Lofoten. Pohled z vrcholu Reinebringenu by byl ještě mnohem lepší.





Chtěli jsme se vyfotit u cedule Å - Å je totiž nejzápadnější vesnička Lofot. Jenže tam nebyla. Zato jsme potkali auto dánských turistů polepené mapou Evropy, a nestačili jsme se divit. Že nám říkají Čechoslovakia už jsme si relativně zvykli, ale mít na jedné mapě jak Čechoslovakii, tak i Slovakii je podle mě vrchol demence a ignorantství. Už chyběla jen Podkarpatská Rus (třeba místo Moravy).







A další pláž. Ytresand. Moře lákalo, ale sundat lyžařskou bundu by zvládli jen největší otužilci.







Sušení rybích hlav u silnice. Pěknej smrádeček.



Večer kotvíme u našich známých v Borkenes. Mají typický severský dřevěný domeček s výhledem na záliv. Je to trochu komické - Češka a Nigérijec, a žijí na severu Norska.

Komentáře

Oblíbené příspěvky