Island: Nahlédnutí do Reykjavíku a rozloučení s Islandem

Ráno se nikam nehoníme; naše letadlo odlétá až večer. Poněkud vyhladovělí balíme stan a vyrážíme směr Reykjavík. Problém je, že jsme si moc nepozjišťovali, co že tam vlastně stojí za pokoukání, takže nakonec parkujeme kus od centra a jdeme omrknout Hallgrímskirkju, jedinou stavbu zanesenou do cestovního plánu.






Je to skutečně monstrózní kostel. Zevnitř už působí obyčejnějším dojmem. Jdeme se pak projít ještě do centra, okukujeme obchody a drahé restaurace.



Odpoledne na benzínce umýváme auto a jdeme se projít po pobřeží i do Keflavíku, ale nějak to nestojí ani za vyfocení. Trochu se obáváme vracení auta, aby zase neměli nějaký problém, ale tentokrát jde naštěstí všechno hladce. Na letišti je ještě docela mrtvo a čeká nás zde poslední překvápko - mimo pár kovových sedadel nemají v odbavovací hale vůbec nic na sednutí. Přidáváme se tedy k dalším turistům lebedícím si na podlaze. Aspoň je tu čisto a docela teplo. A zásuvky! Podmínky na letišti dokládá docela výmluvná cedule:



Po odeslání zavazadel už jde vše hladce. Jen ještě malá poznámka - pokud máte krosnu, pošlou vás odbavit zavazadla do speciálních/nadměrných, ale žádné strachy, je to jen formalita a navíc si v okýnku můžete prohlédnout, jak vypadá vaše zavazadlo pod rentgenem. V bezcelní zóně si jdeme projít suvenýr shopy a kupodivu konečně nacházíme pár vkusných věcí, které si odvážíme domů. Po téhle magnetce je pojmenován i tento blog.

No a je to tady, další dobrodružství končí. Vím, že se sem určitě jednou vrátím, ale jiné kouty planety už volají. Co to bude příště, Kanada, Kyrgyzstán, Jižní Amerika? Uvidíme.


Komentáře

Oblíbené příspěvky