Rumunsko - 6.den: Bahenní sopky a Drákulův hrad

Bahenní sopky jsou tu! Bublající přírodní dominanta Rumunska, na kterou jsem se hrozně těšila a zpětně musím konstatovat, že to opravdu stálo za to. Sbalili jsme si ráno saky paky a odjeli k první sopce - Paclele-Mici či tak nějak. Parkoviště stálo 3 lei a sopky za oba 6 lei (v roce 2014) - asi se to bude zvyšovat, protože podle infa kámošky, co zde byla o pár let zpět, to bylo úplně free.




Vstupy k bahenním sopkám jsou dva, ale my jsme šli pouze k jedněm, neb nám bylo řečeno, že jsou lepší; méně turistické a bez omezení na chodníčky. Sopky jsme si opravdu mohli procházet jak jsme chtěli, takže jsme nadšeně pobíhali mezi různobarevnými bublající krátery, dokud (zase!) nezačalo pršet. Od menšího parkoviště vede nahoru k sopkám polňačka, kterou díky obří bráně nemůžete minout.











Sopky byly parádní v tom, že to opravdu byly "sopky" se vším všudy, měly krátery, ze kterých v proudech vytékalo bublající bahno, rozlévalo se na bahenní pole a tuhlo...




















Od sopek nás nakonec vyhnal déšť. Průjezd třípruhovým kruháčem v Brašově byl zážitek na celý život, ale naštěstí jsme nějakým nevysvětlitelným zázrakem přežili my i auto. Nikdo nerespektoval žádný pravidla.



Vampire camping kousek od Drákulova hradu...



Hrad Bran - "ten druhý" Drákulův hrad, který byl děsně drahý a děsně turistický. Foto jen zvenku.



Jako vždy si nemůžu odpustit aspoň jednu perličku z rumunských silnic - tentokrát kráva předjížděla náklaďák.



Večer jsme zakempili kousek od značky na čedičovou horu a hrozně se radovali, že jsme ji našli. Tak nám ta radost vydržela aspoň do rána. Když jsme zjistili, že značka tam sice je, ale ta hora tam prostě není.

Komentáře

Oblíbené příspěvky